Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΤΙΣ ΠΤΑΕΙ...

Τις πταίει;

Διάλεξα μαύρη γραμματοσειρά για αυτή μου την ανάρτηση γιατί το θέμα είναι νομίζω πένθιμο και του ταιριάζει.
Οι εκφωνητές της τηλεόρασης με στόμφο ανακοινώνουν την πτώση του Χρηματιστηρίου, την άνοδο των επιτοκίων, την επισφαλή φύλαξη των χρημάτων του πολίτη στις τράπεζες.
Οι τράπεζες, στα πρόθυρα του λουκέτου. Οι δανειολήπτες στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Οι εργολάβοι οικοδομών στον προθάλαμο της καταστροφής, οι μαγαζάτορες θρηνούν τα προϊόντα με τις ληγμένες προθεσμίες κατανάλωσης, οι κομμωτές δεν δουλεύουν γιατί οι κυρίες δεν έχουν να πληρώσουν τη βαφή και το λευκό μαλλί μάλλον θα έρθει στη μόδα, οι πλειστηριασμοί βγάζουν στο σφυρί περιουσίες για ένα ξεροκόμματο και οι πιστωτικές κάρτες προσφέρουν την πρόσκαιρη λήθη της φτώχιας σαν τα ναρκωτικά που οδηγούν ύπουλα αλλά σταθερά το χρήστη προς τον όλεθρο.
Κι εγώ ερωτώ απλά τις πταίει; Γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ποια απερισκεψία μας κυβερνάει ώστε αφενός να μην έχομε τα βασικά είδη της αυτοσυντήρησης και από την άλλη να χρεώνουμε σε δόσεις ένα ζευγάρι φιρμάτα παπούτσια πεντακοσίων ευρώ;
Γιατί ενώ δεν υπάρχουν τα χρήματα για τις βασικές υποχρεώσεις και διαμαρτύρονται γραμμάτια και λογαριασμοί, τα μαγαζιά της παραλιακής είναι σταθερά γεμάτα, αντιστρόφως ανάλογα με τα βιβλιοπωλεία που είναι απ’ τα πρώτα καταστήματα που χρεώνονται την όποια κρίση της οικονομίας.
Τις πταίει αγαπητοί φίλοι γι’ αυτό τον κατήφορο; Θ’ αργήσει άραγε να ξημερώσει ετούτη τη φορά;
Τα πράγματα είναι σοβαρά. Και δεν το λέω επειδή αυτό αναγγέλλουν οι εκφωνητές της τηλεόρασης. Το λέω γιατί πρόσεξα χθες στις ειδήσεις ότι άσπρισαν απότομα τα μαλλιά του Πρωθυπουργού και δεν πιστεύω ότι αυτός τουλάχιστον δεν έχει χρήματα για να τα βάψει…

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι εγώ αφήνω το πρώτο σχόλιο; Δεν πιστεύω να πειράζει. Απλά τώρα βιώνουμε την πτώση του νεοφιλελευθερισμού, μιας ιδεολογίας η οποία σκοπό είχε να οδηγεί τον άνθρωπο στον άκρατο καταναλωτισμό χωρίς να του δίνει την παιδεία για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα στις δυσκολίες της ζωής. Απλά ήθελε να δημιουργήσει ανθρώπους οι οποίοι καταναλώνουν χωρίς να σκέφτονται και αυτός είναι και ο λόγος πουγεμίζουν τα σκυλάδικα της παραλιακής και αδειάζουν τα βιβλιοπωλεία. Πιστεύω ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο άσχημη το επόμενο διάστημα και θα δούμε τ νέο θα προκύψει από αυτή την κατάρευση.

Ταραντούλα είπε...

γεια σου και πάλι κοριτσάκι με τα σπίρτα!!!
λοιπόν τώρα θα τα βάλεις και με τους καταναλωτές;και με τα σκυλάδικά;
όχι κοριτσάκι μου ! αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα είναι θρησκεία!
αν ο Έλληνας δεν τα σπάσει με το παρεάκι του στα σκυλάδικα και δεν πάει με τα φιρμάτα ρούχα του και το πανάκριβο τζιπάκι στη δουλεία του είναι αποτυχημένος. Ας μην έχει ούτε να φάει μετά. καρφάκι δεν του καίγεται. Αρκεί που θα μπει στο μάτι του γείτονα και θα το παίξει για λίγο ότι το φυσσάει το παραδάκι! να τι φταίει. Η μεγαλομανία μας.
όσο για τα βιβλιοπωλεία, τί είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ταραντούλα αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το πνευματικό μας επίπεδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, γινόμαστε τζάμπα μάγκες και στη πρώτη δυσκολία δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ. Κάπια στιγμή η θρησκεία όπως την ονομάζεις θα πρέπει να αλλάξει, αρκετά μας έχει βαρέσει η βλακεία ως λαό και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

Ταραντούλα είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ μου φίλε! Να λοιπόν που σ αυτό το θέμα συμφωνήσαμε.
δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. η ελλάδα του 21ου αώνα μαστίζεται από την κουλτούρα του "σκυλάδικου" τρόπου ζωής

Τέσυ Μπάιλα είπε...

Το θέμα είναι να καταφέρουμε να αξιολογήσουμε πόσο πολύ, ώρα με την ώρα, απομακρυνόμαστε απ΄ όλα εκείνα που θα μπορούσαν να συστήσουν πολιτισμό.
ένας λαός που σπαράζει στη απαιδευσιά και την αγένεια, που εκμεταλεύεται οικτρά τον αρχαίο πολιτισμό όχι των προγόνων του, αλλά των παλαιότερων κατοίκων αυτής της χώρας,που έχει μετατρέψει το κέντρο του Αιγαιακού πολιτισμού και τις πανέμορφες ακτές του Ελλαδικού τοπίου σε μια ατέλειωτη σειρά μπαρ και εκκωφαντικής αδιαφορίας, δεν μπορεί παρά να μαστίζεται κυριολεκτικά από την ηλιθιότητα, από το κυνήγι του εύκολου κέρδους, από την μικρονοική κομπορημοσύνη της επιδειξιομανίας, από το καλά συσκευασμένο, σε περίλαμπρο περιτύλιγμα ενός τεράστιου τίποτα!
και είναι αλήθεια ότι η βλακεία όταν καταφέρει να γίνει ίδιον γνώρισμα ενός ολόκληρου λαού τρισμεγεθύνεται και μονιμοποιείται.
τα αποτελέσματα όλης αυτής της τεράστιας και μακρόχρονης προσπάθειας, παντού ορατά γύρω μας.
Δυστυχώς για μας, η πορεία προς τον όλεθρο δύσκολα ανακόπτεται. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει εύκολα, όταν τρέχοντας βαδίζει σ΄ένα μεγάλο κατήφορο. Κι η παιδεία, η μόνη ανασχετική δύναμη της φθοράς, στο επίπεδο ενός ολόκληρου λαού, είναι σαν ένα καλά φουσκωμένο μπαλόνι. Αρκεί μια φορά να το τρυπήσεις και πάει, καταστράφηκε.
Στην περίοδο της βαριάς πνευματικής οκνηρίας που ζούμε οι αντιστάσεις χάθηκαν. Κανείς δε σβήνει την ανοησία της τηλεόρασης για να ανοίξει ένα αληθινό βιβλίο.
Το φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού μοιραία η φθορά πρώτα απ΄ όλα έπληξε το χώρο αυτό. Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι η φθορά έπληξε το βιβλιοπωλείο αλλά την ίδια την ποιότητα του σύγχρονου βιβλίου!!! Γιατί από εκεί θα ξεκινήσουν όλα. Όλοι όσοι ασχολούνται με το βιβλίο, με οποιαδήποτε ιδιότητα, ξέρουν καλά ότι σε καμιά περίπτωση το βιβλίο σήμερα δεν αντέχει να αποτελεί "σηματωρό και κήρυκα".
¨ολα θυσία στο βωμό μιας πιο ευπώλητης διαδικασίας.
Να τι φταίει λοιπόν! όχι απλώς η κουλτούρα της σκυλάδικης νοοτροπίας που θα μπορούσε κανείς να την επιλέξει ή όχι, αλλά ότι ζούμε την εποχή του ευπώλητου σε όλα τα επίπεδα. Της 'Ευπώλητης Έκπτωσης ΄'ολων των αξιών"
Τέσυ Μπάιλα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΠΩ ΞΑΝΑ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΚΑΙΡΟ.οΜΩς ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕς ΑΠΟΨΕΙς,ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΙΨΩ?
ΑΓΑΠΗΤΗ ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ)ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.ΠΟΙΑ?
ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΛΟΥΣΑΤΩΝ ΨΥΓΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΕΝΟΤΗΤΑΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΟΥΣ.ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ,ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΙΤΙΩΝ.(ΙΣΩΣ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ,ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ).ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ(ΙΔΙΩΣ ΑΓΡΟΤΩΝ)ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700,00 EURO.ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ"ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ,Κ.Λ.ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΟΛΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ 8ΩΡΟ ΤΟΥ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΑΥΤΩΝ,ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ,ΟΠΟΥ
(ΚΑΤ' ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ)ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ?ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΛΑΙΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000,00 EURO.
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΟ,ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ(ΕΙΜΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ)ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΖΩΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ,ΔΙΟΤΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΜΕΝΟΙ,ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ?
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΦΤΑΙΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΑΦΝΕΣ,ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΘΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΕ.ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΟΣ,ΔΙΟΤΙ,ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ,ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΩ!
ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ) ΔΕΗ ΟΤΕ Κ.Λ. Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΕΛΥΣΕ.ΕΔΩ?
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ,Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ,ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ!
ΕΒΓΑΛΑ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ" Ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΛΙ.ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ!
ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ,ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΥΡΑΣΑ ΠΟΛΥ:
ΧΤΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΑΚΙΝΟΥ"ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ".ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΧΤΕΣ(ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΟΥ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ).ΠΗΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΒΑΡΔΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ(ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ).ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ,ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ.ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ.(ΦΥΣΙΚΑ,ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ -ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ-Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ...)
ΑΛΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΟΛΑ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΑΛΙ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.
ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΡΙΒΑΣ.
Α!ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ,ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ Κου. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΦΡΕΔΑ"ΤΑΡΙΧΕΥΤΗΣ ΗΜΕΡΩΝ".ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ,ΑΝ Η Κα. ΦΩΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΜ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ,ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ταραντούλα είπε...

Φίλε Περικλή γεια χαρά και σ ευχαριστώ που διαβάζεις και τα δικά μου σχόλια γιατί δεν ήξερα ότι υπάρχουν και κάποιοι που συμπαθούν αυτά που γράφω.
Συμφωνώ με τις απόψεις σου
καλα ταξίδια

Τέσυ Μπάιλα είπε...

Περικλή μου και βέβαια υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαβάζουν ποίηση, ευτυχώς!
Θα διαβάσουμε σίγουρα Φακίνου αλλά και την ποιητική συλλογή που μα συνέστησες
Καλό ταξίδι
Τέσυ Μπάιλα

Μαρία Πόντη είπε...

Να ένα πολύ ωραίο θέμα κ. Πασχαλία. Αυτό με τα βιβλία που έγραψε η Κ. Μπάιλα.Αλήθεια ποιο είναι το κριτήριο που οι εκδότες βγάζουν βιβλία; γιατί πολλες φο΄ρες αγορασαμε με την αδελφή μου βιβλία που δεν ήταν ωραία επείδη τα ακούσαμε σε κάποια διαφήμιση ή μας τα είπε μια φίλη κι όταν τα πήραμε δεν ήταν καλά. μας αρέσει όμως το διάβασμα. Εσείς τι λέτε; να διαβάσω και αυτό που γράφει ο κ. Γρίβας;

Γιώτα Φώτου είπε...

Γειά σου Πασχαλία.
Δεν ξέρω καθόλου τι έγινε με τα μαλλιά του πρωθυπουργού. Στα δικά μου όμως απέτυχε το ντεκαπάζ κι ήρθα κι έγινα σαν αλλοδαπή μπαργούμαν για να μη χρησιμοποιήσω κανέναν άλλον χαρακτηρισμό (και δε θα βάλω συγκεκριμμένη εθνικότητα για να μην παραξηγηθούν κάποιοι)κάτι ανάμεσα σε πορτοκαλί και κόκκινο της φωτιάς
Γιαυτό φταίει η κομμώτρια είμαι σίγουρη, εκτός κι αν κοκκίνισαν από τη ντροπή τους με όλα αυτά που βλέπουν ή μπορεί να προσαρμόζονται με το κύμα της εποχής όπως πολύ σωστά επισημαίνεις και μου δείχνουν το δρόμο για τα σκυλάδικα.
Μεταξύ μας σκέφτομαι να το εκμεταλευτώ και να δω τι μπορώ να κάνω στο κύκλωμα αυτό, γιατί καλή η κουλτούρα δε λέω αλλά έχει απήχηση σε λίγα άτομα βρε κορίτσι μου.

Περικλή κοίτα στα σχόλια της τελευταίας μου ανάρτησης

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι με τόσο άγχος ο Έλληνας έχει ανάγκη και να ξεδώσει Κάθε μορφή διασκέδασης από τη στιγμή που συμβάλλει στην αποσυμπίεση της καταπίεσης που βιώνει ο καθημερινός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κατακριτέα. Το κατακριτέο είναι όταν μετατρέπεται σε τρόπο ζωής και οδηγεί στον εκμαυλισμό και την εγκληματικότητα κάποιες φορές. Γιατί αυτή η μορφή διασκέδασης συχνά συνοδεύεται και με χρήση ουσιών ή υπερβολικού αλκοόλ. Αν αναλογιστεί κανείς και τις οικονομικές προεκτάσεις, αφού συνήθως αυτά τα μαγαζιά είναι απλησίαστα έχουμε όλη τη γκάμα των αρνητικών επιπτώσεων.
Φίλη Γιώτα, αν με δεις αυτό τον καιρό με τα νέα καθήκοντα στο Ενοποιημένο Ταμείο Επιστημόνων, θα καταλάβεις γιατί σκέφτομαι να κάνω τώρα στα τελευταία καριέρα σπρίντερ. Με τόσο τρέξιμο που κάνω, είμαι σίγουρη ότι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα χτυπήσω βάθρο και μάλιστα χωρίς αναβολικά.
Περικλή μου, να είσαι καλά και να μη σε χάνουμε. Ενδιαφέρουσες πραγματικά οι απόψεις σου.
Ταραντούλα, χαίρομαι τελικά που έγινες της παρέας.
κ. Ακάμα, χαίρομαι που εσείς και ο Ταραντούλας τα πηγαίνετε καλά και χαίρομαι επίσης που δυο άντρες βρίσκουν ενδιαφέρον το ιστολόγιό μου. Φιλιά σε όλους

Ταραντούλα είπε...

Αγαπητή μου φίλη, προσωπικά δεν είχα ποτέ τιποτα με κανένα από την παρέα σας. Ίσως κάποιοι ενοχλήθηκαν από το τρόπο μου κι ένας απ΄ αυτούς υπήρξε ο κ. Ακάμας. ελπίζω τώρα να με φιλοξενήσει και στο ιστολόγιό του αν μπω να γράψω.
χαίρομαι που με αποδεκτήκατε αλλά ομολογώ ότι αν χρειαστεί θα είμαι το ίδιο καυστικός σε ότι ανατρέπει τις ισορροπίες μου για να δικαιολογήσω και το ψευδωνυμό μου
περιμένουμε πάντα με τεράστιο ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας όλοι γιατί ξεχωρίζουν πραγματικά στο χώρο. Επιτέλους συγγραφείς που έχει λόγο και άποψη και δε σιωπά, αλλά για να επανέλθω, λειτουργεί πνευματικά. και προσωπικά ευχαριστώ για την φιλοξενία.
αντε κοριτσάκι πιάσε πάλι τα σπίρτα...ξέρεις καλά αυτή τη δουλειά
φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Ταραντούλα ελεύθερα, αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με την καυσικότητα του ύφους.

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Θέλω να σας ενημερώσω για μία δική μου προσπάθεια που απλά θα ήθελα να δω την πορεία της και να νιώσω μία υπερηφάνεια ότι κάνω κάτι. Δείτε στο μπλοκ μου,νομίζω πως έχω κάτι ενδιαφέρον να κάνετε σε σχέση με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται όι έχετε απορροφηθεί από τη συγγραφή του νέου βιβλίου για να μην ανεβάζεται νέο post. Τουλάχιστον πηγαίνει καλά;