Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Γυναίκα της χρονιάς.

Όσο κι αν είμαι αντίθετη στις ταμπέλες που κάποιοι επιδιώκουν να κολλάνε σε έργα και σε ανθρώπους, είναι γεγονός ότι διάφοροι διαγωνισμοί λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς και καλώς ή κακώς λειτουργούν ως ένα είδος ηθικής ανταμοιβής για ανθρώπους που καθένας από το μετερίζι του δουλεύει και αποτιμάται. Ένας από αυτούς τους διαγωνισμούς είναι κι αυτός που διοργανώνει ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό το LIFE & STYLE για τη Γυναίκα της Χρονιάς.
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, δεν ξέρω ποιες άλλες είναι υποψήφιες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ανάμεσά τους είναι και η δικιά μας (από την οικογένεια των εκδόσεων Ψυχογιός) Λένα Μαντά. Θεωρώ ότι πρέπει να στηριχτεί για δυο βασικούς λόγους: παρά την επιτυχία της παρέμεινε ο εαυτός της και παρά το ... ποτάμι της δημοσιότητας που θα μπορούσε να την παρασύρει και να την ξεβράσει στην υπερφίαλη όχθη του ακατάδεχτου, προχωρά ακάθεκτη και δυναμική πάνω στις ράγες της προσωπικής της ηθικής. Νομίζω ότι αυτά τα δυο είναι τα πιο ουσιαστικά προτερήματα και η συνταγή της επιτυχίας της που πρέπει να παραδειγματίζουν τις γυναίκες της εποχής μας. Tην ψηφίζω γιατί ό,τι υποστηρίζει στα λόγια, πρώτη το κάνει πράξη. Η ψηφοφορία θα γίνεται μέχρι 15 Απριλίου. Προλάβετε!
ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

9 σχόλια:

Sofia Voikou είπε...

Πασχαλία καλησπέρα!!!
Πιστεύω να πήγε καλά η παρουσίαση και στα Μουδανιά. Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε.
Όσο για τη Λένα, συμφωνώ και επαυξάνω...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, Σοφία. Κι εγώ ειλικρινά χαίρομαι με τη γνωριμία αυθεντικών ανθρώπων που η τέχνη γι'αυτούς είναι έρωτας όπως και για σένα. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε σύντομα! Πασχαλία Τραυλού

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Πασχαλία μου για την ανάρτηση. Σου εύχομαι να περάσεις όμορφα το Πάσχα μαζί με τους αγαπημένους σου, Ανάσταση για όλες τις ψυχές... Πολλά φιλιά!

Smaragdenia είπε...

καλημέρα πασχαλία μου...καλή επιτυχία στη λένα μας.
φιλιά
Σμαραγδή

Yianna είπε...

Καλησπέρα κα Τραυλού
Η Κύπρος ψηφίζει και αυτή Λένα Μαντά!!!!!!!!!!!!! Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και....με την νίκη!!!!

clementine είπε...

Καλημέρα Πασχαλία...
Εγώ ό,τι μπορούσα έκανα.....όλο το σόι, φίλοι και γνωστοί.
Ανθρωποι που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του περιοδικού.
Η Λένα το αξίζει γιατί πάνω απ΄όλα είναι άνθρωπος.
Εύχομαι και σε σένα καλή Ανάσταση, να περάσεις καλά με τους ανθρώπους που αγαπάς.
Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι ζητούμενο μιας συγγραφέως είναι να ανακηρυχτεί 'γυναίκα της χρονιάς' τη στιγμή που αυτές οι 'διακρίσεις' είναι συνήθως 'σικέ' και χρωματίζου και κατευθύνουν το αναγνωστικό κοινό.
Πέρα από την εμπορική σκοπιμότητα η δημιουργική συγγραφή είναι υπεράνω τίτλων.

Ανώνυμος είπε...

Επεσήμανα εξαρχής ότι η καταξίωση της Λένας έγινε χάρη στην προσωπικότητά της. Δείτε το διαγωνισμό σαν ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο της δείχνουμε την αγάπη μας. Έτσι απλά...
ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Και απλά να το δει κανείς δεν δικαιολογεί την ομαδική συστράτευση της αγέλης του κοινού να υπερψηφίσει υποψηφιότητες.Ιδιαίτερα όταν επιστρατεύονται τα ίδια γνωστά άτομα από τις σελίδες του facebook που παίζουν μόνο διακοσμητικό ρόλο χειροκροτητή.Εσείς ως συγγραφέας πόσο διαθέσιμη είστε να υποκύψετε στις 'άνωθεν πιέσεις' ενός εκδοτικού οίκου και να ενταχθείτε σε ένα ατέλειωτο 'promotion'? Κατά πόσο αυτό συνάδει με την ιδεολογία σας ή την όποια εσωτερική σας φωνή?