Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ


Εραστής της γραφής είναι αυτός που περπατάει συνομιλώντας με τον ήρωά του, εκείνος που κρατάει συνεχώς σημειώσεις στο κουτί των τσιγάρων του, εκείνος που ατενίζει τον ορίζοντα χωρίς να βλέπει ό,τι υπάρχει στην ευθεία των ματιών του αλλά ό,τι εκτυλίσσεται στο άδυτο της ψυχής του. Τα ψέματα και οι αλήθειες, τα προσωπεία των ηρώων και των δημιουργών, οι συνειρμοί και τα σύμβολα, οι πληγές και τα οράματα, το φως και το σκότος, οι ιδέες που γίνονται λέξεις και οι λέξεις που φιλοτεχνούν «κοστούμια» ιδεών παίρνουν μια θέση στη χορεία αυτών των στοχασμών, προκειμένου να δώσουν κάποια εξήγηση για τον μεγαλειώδη όσο και ψυχοφθόρο έρωτα της γραφής.Ένα οδοιπορικό στην ψυχή του εραστή της γραφής. Μια χαρτογράφηση των σκοπέλων της δημιουργικής διαδικασίας.
Από τις 4 Απριλίου στα βιβλιοπωλεία....

3 σχόλια:

periklhs είπε...

Ενα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορουσε να κάνει ένας συγγραφέας της δικής σου κλάσης! Καλοτάξιδο και καλή- σίγουρη!- επιτυχία!
Περικλής

Πασχαλία Τραυλού είπε...

Περικλή μου, σ' ευχαριστώ ολόψυχα. Σου εύχομαι σύντομα το βιβλίο σου και ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ να ταξιδέψουν ατελείωτα στο χώρο και στο χρόνο.

Vangelis είπε...

ναναι καλοτάξιδο κι ευλογημένο.