Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

H βραχεία λίστα των υποψήφιων για βραβείο αναγνωστών 2008 του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Χθες ήρθε στο e mail μου το μήνυμα που επακολουθεί και ομολογουμένως με γέμισε με ιδιαίτερη συγκίνηση μιας και συγκαταλέγεται και μια δική μου λογοτεχνική δουλειά ανάμεσα στα βιβλία που μπήκαν στη βραχεία λίστα του ΕΚΕΒΙ για το βραβείο Αναγνωστών και θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου με τους φίλους μου. Πέρα απ' αυτό ωστόσο, οφείλω να επισημάνω ότι η συγκίνησή μου διπλασιάζεται για έναν ακόμη λόγο. Μεγάλωσα διαβάζοντας Μάτεσι, Ξανθούλη, Ραπτόπουλο. Το να βρίσκομαι στην ίδια λίστα του ΕΚΕΒΙ με αυτά τα ονόματα είναι για μένα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος διαγωνισμού, εξαιρετική τιμή και οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν το βιβλίο μου για την δεκαπεντάδα. Άραγε να είναι "σημαδιακό" που η λίστα ανακοινώθηκε τη μέρα γενεθλίων του γιου μου; Όσοι αγαπήσατε το "Φτερά από μετάξι", στείλτε το μήνυμα BA 13 στο 54160. (Αραγε και το 13 να είναι σημαδιακό;) από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Βραβείο Αναγνωστών 2008
Το κοινό ψηφίζει για το αγαπημένο μυθιστόρημα της χρονιάς
(10 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου)


Για τέταρτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους ελληνικό μυθιστόρημα. Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου αρχίζει η ψηφοφορία, που θα αναδείξει το «Βραβείο Αναγνωστών 2008», και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.
Το «Βραβείο Αναγνωστών» είναι ένα λογοτεχνικό βραβείο που αγαπήθηκε και καθιερώθηκε από το αναγνωστικό κοινό, το οποίο βράβευσε την Ευγενία Φακίνου το 2005, τη Ρέα Γαλανάκη το 2006, τον Ανδρέα Μήτσου το 2007.
Και φέτος καλείται να ψηφίσει ένα από τα δέκα ελληνικά μυθιστορήματα της «βραχείας λίστας» που κατήρτισαν με την ψήφο τους τα μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από το σύνολο των 150 που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.
Ανανεωμένος φέτος ο θεσμός του Βραβείου, ανοίγει τα φτερά του για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο της ΕΡΤ που συνεργάζεται στη διοργάνωση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερο τα προτεινόμενα βιβλία και τους συγγραφείς τους μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Φέτος, για πρώτη φορά «μπήκαν στο παιχνίδι» οι 150 Λέσχες Ανάγνωσης, ψηφίζοντας για τη «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων (με αλφαβητική σειρά, από το ονοματεπώνυμο κάθε συγγραφέα) από την οποία καλείται να επιλέξει το κοινό:

· Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακρίβου στις εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 1 στο 54160)
· Η αηδονόπιτα του Ισίδωρου Ζουργού στις εκδόσεις Πατάκης (στείλτε ΒΑ 2 στο 54160)
· Ανεπίδοτοι έρωτες του Περικλή Κοροβέση στις εκδόσεις Ηλέκτρα (στείλτε ΒΑ 3 στο 54160)
· Η Μαρία των Μογγόλων της Μαριάννας Κορομηλά στις εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 4 στο 54160)
· Τι ζητούν οι βάρβαροι του Δημοσθένη Κούρτοβικ στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (στείλτε ΒΑ 5 στο 54160)
· Ο τελευταίος Παλαιολόγος του Γιώργου Λεονάρδου στις εκδόσεις Λιβάνη (στείλτε ΒΑ 6 στο 54160)
· Αλδεβαράν του Παύλου Μάτεσι στις εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 7 στο 54160)
· Τηλεμάχου Οδύσσεια του Δημήτρη Μίγγα στις εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 8 στο 54160)
· Όλα σου τα μαθα, μα ξέχασα μια λέξη του Δημήτρη Μπουραντά στις εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 9 στο 54160)
· Του φιδιού το γάλα του Γιάννη Ξανθούλη στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (στείλτε ΒΑ 10 στο 54160)
· Η Μεγάλη Άμμος του Βαγγέλη Ραπτόπουλου στις εκδόσεις Κέδρος (στείλτε ΒΑ 11 στο 54160)
· Βίλα Κόμπρε του Αλέξη Σταμάτη στις εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 12 στο 54160)
· Φτερά από μετάξι της Πασχαλίας Τραυλού στις εκδόσεις Ψυχογιός (στείλτε ΒΑ 13 στο 54160)
· Ραγδαία επιδείνωση του Θανάση Χειμωνά στις εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 14 στο 54160)
και (εκτός συναγωνισμού) Παλιά, πολύ παλιά του Πέτρου Μάρκαρη στις εκδόσεις Γαβριηλίδης

[Οπως κάθε χρόνο, η επιλογή έγινε από τους τίτλους ελληνικής λογοτεχνίας που κυκλοφόρησαν από την 1η Οκτωβρίου 2007 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με τους καταλόγους που δημοσιεύονται στη ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (www.biblionet.gr). Σημείωση: το μυθιστόρημα «Παλιά, πολύ παλιά» του συγγραφέα και προέδρου του ΕΚΕΒΙ κ. Πέτρου Μάρκαρη αναδείχθηκε μεν μεταξύ των 15 επικρατέστερων για το φετινό βραβείο από τις Λέσχες Ανάγνωσης, ωστόσο θα παραμείνει εκτός συναγωνισμού].

Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν από τις 10 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2008, με sms στο 54160 (χρέωση κανονικού μηνύματος).
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Έχει Γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά στη ΝΕΤ.

***
Το «Βραβείο Αναγνωστών» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον Σεπτέμβριο του 2005, με στόχο να δώσει ερεθίσματα στο κοινό για να διαβάσει βιβλία και να προκαλεί συζητήσεις γύρω από αυτά. Εφαρμόστηκε πιλοτικά την πρώτη χρονιά στη περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ την επόμενη χρονιά επεκτάθηκε η συνεργασία σε περισσότερα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, δοκιμάζοντας τη δυναμική του. Η ανταπόκριση του κοινού καθιέρωσε τον θεσμό του Βραβείου Αναγνωστών. Πέρσι, ο θεσμός ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008 συντονιστείτε στην ΕΡΤ και ψηφίστε.

58 σχόλια:

Ταραντούλα είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κοριτσάκι με τα σπίρτα που φαίνεται άναψες φωτιές τώρα και στο ΕΚΕΒΙ!
Συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή που στ αλήθεια έρχεται να δείξει σε όλους ότι υπάρχει ακόμα καλή ελληνική λογοτεχνία κι όχι μόνο ευπώλητη!
όσο για τη Ματζίκα της Αγάπης που αναφέρθηκε πριν ομολογώ ότι μου κάνει κατάπληξη το γεγονός πως και γιατί δεν σχολιάστηκε όσο έπρεπε.ίσως τώρα ωρίμασαν τα γεγονότα, ποιός ξέρει;
Τα θερμά μου Συγχαρητήρια κ. Τραυλού, είμαστε ολόψυχα μαζί σας και μη φοβάσαι τίποτα, με Ταραντούλα στο ιστολόγιο και νούμερο 13, δεν μπορεί θα λειτουργήσει ο συνδυασμός.
τις ευχές μας στον Αιμίλιο!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Αρχικά θα ευχηθώ για το γιό σου τα χίλια.
Κατόπιν,η χαρά μου είναι τρανή πολύ,που επιτέλους,η αγαπημένη μου φίλη,άνοιξε τα μεταξένια της φτερά,να φτάσει ακόμα ψηλότερα.
Εδώ θα πω,πως για όλους εμάς που έχουμε την τύχη να σε γνωρίζουμε,αυτό είναι λίγο,γιατί το μεγαλείο σου ως άνθρωπος,είναι σπανιότατο(συγνώμη,αλλά ήθελα πολύ καιρό να το πω αυτό δημόσια).
Θα συμφωνήσω με την Τέσσυ (καλημέρα )και με τον Ταραντούλα(επίσης την καλημέρα μου και ελπίζω να τα πούμε κάποτε από κοντά-θα είναι χαρά μου-) ότι "Η Ματζίκα της αγάπης" είναι ένα σπάνιο βιβλίο.Ναι,είναι αλήθεια ότι όταν κυκλοφόρησε,ίσως ο έλληνας ναγνώστης και οι υθήνοντες,να μην ήταν έτοιμοι γι αένα τέτοιο βιβλίο.Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα,γιατί ,σαν παλιό κρασί,που όσο περνάει ο καιρός,γίνεται πιό καλό , έτσι και το ανωτέρω ,θα φτάσει εκεί που έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή.Μην απορείτε που κάνω εκτενή αναφορά σε αυτό μόνο το βιβλίο απ΄όλα όσα έγραψε η Πασχαλία.Είναι γιατί είναι αυτό που άλλαξε τη ζωή μου σε δεδομένη στιγμή.Ήταν για μένα μάθημα,η Πασχαλία το ξέρει. Και είναι ένα βιβλίο που το χαρίζω σε όσους αγαπάω πολύ.
Σας κούρασα,το ξέρω.Όμως είναι η μεγάλη αγάπη και εκτίμηση που έχω στην Πασχαλία,και ακόμα και αν είμαι μακριά,θα χαίρομαι μαζί της,όταν θα βραβεύεται.
Τις καλυτερές μου ευχές και την αγάπη μου σε όλους.
Περκλής

Ανώνυμος είπε...

Tα χίλια καλά ήθελα να πω,αλλά εκ παραδρομής,έγραψα το μισό.Πολλές πολλές ευχές και πάλι στο μικρό.
Περικλής
(Είδες που έχω δίκιο όταν λέω πως ο φίλος σου είναι λίγο χαζός?)

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι.
Είναι λάθος μου ή όντως είναι η πρώτη φορά από θέσπισης του ανωτέρω βραβείου,που συμμετάσχει με βιβλίο του ο εκδοτικός οίκος
"ΨΥΧΟΓΙΟΣ"?
Νομίζω πως ναι.
Περικλής

Μαρία Πόντη είπε...

αλημέρα κ. Πασχαλί. Μπράβο σας πολύ ευχάριστο νέο το σημερινό που είδα στη σελίδα σας.
Κι γώ έχω διαβάσει το βιβλίο που γράψατε για τη ματζίκα και μου άρεσε πολύ, όπως πολύ ξετρελάθηκα με το Κλειδωμένο συρτάρι. κι τα φτερά τα έχω διαβάσει. εύχομαι να πάρετε το βραβείο εσείς και να γιορτάσετε μαί μας μέσα από δω το βραβείο.
να πω συγχαρητήρια;
μαρία Π¨οντη.
σας έστειλα και μέιλ και ήθελα και στην κ. Τέσυ να στείλω και στον κ. Ακάμα
σας ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κρατάω τα συγχαρητήρια για τη στιγμή της βράβευσης και ελπίζω ότι ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε σε κάποια αό τις επόμενες λέσχες ανάγνωσης. Πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι το βιβλίο σας είναι στη λίστα και εύχομαι ολόψυχα να πάρετε και το βραβείο. Το e-mail μου είναι roussias@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μου φίλοι με συγκινείτε! Ήξερα ότι αν μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας θα πολλαπλασιαστεί. Ειλικρινά σας αγαπώ και σας ευχαριστώ για τη συντροφιά που μου κάνετε με τις υπέροχες συζητήσεις μας. ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Maria Tzirita είπε...

Χίλια συγχαρητήρια! Αχ Πασχαλία μου, νιώθω τόσο περήφανη για σένα και το "σπίτι μας"! Φυσικά θα κάνω την ίδια ανάρτηση στο ιστολόγιό μου για να το πληροφορηθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται και να σε υποστηρίξει. Κι όχι επειδή είσαι φίλη μου, αλλά επειδή το αξίζεις και τα Φτερά είναι από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Καλή επιτυχία λοιπόν από μια φανατική θαυμάστριά σου! Χίλια φιλιά!

mamaloukas είπε...

Συγχαρητήρια Πασχαλία!

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Τώρα αν πω οτι εγώ θύμωσα, πειράζει; Θύμωσα γιατί τώρα ανακάλυψαν την Πασχαλία όλοι οι...αρμόδιοι, όταν η Ματζίκα έπρεπε να απασχολήσει ιδιαίτερα κοινό και κριτικούς και το Κλειδωμένο συρτάρι έπρεπε ν' ακολουθήσει! Πασχαλία μου οι ευχές μου μαζί σου, οι ψήφοι (Δικοί μου και της οικογένειας) επίσης δικοί σου! Το αξίζεις για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι γιατί απλά είσαι εσύ....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ξανά.
Αφορμή για την επιστροφή μου,είναι η Κα. Μαντά.Γιατί να θυμώσεις καλή μου Λένα?Γιατί να βιώσεις αυτό το συναίσθημα του θυμού ? Εσείς οι συγγραφείς,θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στους ανθρώπους που πραγματικά σας στηρίζουν,και όχι σε συτούς ... αρμόδιους(αλήθεια,ποιοί είναι ?).
Οι αρμόδιοι,κάνουν τη δουλειά τους,γιατί αυτό μόνο ξέρουν.Οι αναγνώστες,κάνουν πολύ πιό πολλά,γιατί μιλούν για τα βιβλία σας, τα προτείνουν,τα στηρίζουν.
Ας κρατήσουμε τη χαρά της επιλογής της Πασχαλίας,ας την στηρίξουμε όπως μπορούμε(με νύχια και δόντια)
και ,φυσικά,να ευχηθώ σε όλους την ίδια τιμή.
Λένα μου, η παρουσίαση στο Αγρίνιο,ήταν πολή καλή,ήταν άνθρωποι της οικογενειάς μου εκεί,καθώς και πολλοί φίλοιμου.
Τις καλύτερες μου ευχές.
Περκλής

Κ. είπε...

Πασχαλία μου

Καλή επιτυχία από όλη την ομάδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

XXX

Κλειώ

Ανώνυμος είπε...

@Λένα Μαντά
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θυμό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με τους κριτικούς, ο ρόλος τους κατά τη γνώμη μου είναι αμφιλεγόμενος στην πορεία του κάθε βιβλίου. Σκοπός θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού τρόπου ενημέρωσης των αναγνωστών για την ύπαρξη των καλών βιβλίων και τα logs μπορεί να είναι ένα μέρος του δικτύου αυτού. Και φυσικά στόχος μας θαπρέπει να είναι τα φτερά από μετάξι να πάρουν το βραβείο.

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Περικλή μου, το κακό είναι οτι δεν ήσουν εσύ εκεί για να έχω την χαρά να σε δω κι από κοντά! Όσο για τον θυμό, ειδικά η Πασχαλία καταλαβαίνει γιατί θύμωσα. Χρόνια τώρα είναι κι εκείνη στα ευπώλητα και δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχτηκε χτυπήματα κάτω από την μέση. Νομίζω οτι όσοι γνωρίζουν έστω και λιγο τα...ενδότερα, τον ίδιο εκνευρισμό περνούν! Πέρσι τα υποψήφια βιβλία για το βραβείο, δεν βγήκαν από καμιά λέσχη αναγνωστών, από κανέναν αναγνώστη γενικότερα! Βγήκαν από μια επιτροπή, χωρίς να ρωτηθούν ούτε καν οι βιβλιοπώλες που γνωρίζουν καλά τις προτιμήσεις του κοινού. Στην έκθεση Θεσσαλονίκης τον Μάιο, έγινε μια μεγάλη συζήτηση γι αυτή την κίνηση του ΕΚΕΒΙ και ευτυχώς οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο. Η Πασχαλία έχει την στήριξη όλων μας, θα γίνει ανάρτηση και από το δικό μου blog όπου θα καλώ τον κόσμο να ψηφίσει(την Πασχαλία φυσικά!)
Συμφωνώ και με τον akama οτι πρέπει να υπάρχει προώθηση και ειδικά των Ελλήνων συγγραφέων και η καλύτερη διαφήμιση είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες, αλλά και ο θυμός....θυμός! Η αδικία μ' εξοργίζει πάντα!

Ανώνυμος είπε...

Λένα Μαντά και Μαρία Τζιρίτα, η υποστήριξη από ομοτέχνους είναι πολύτιμη. Ιδίως τώρα, που δίνεται η ευκαιρία μέσω των λεσχών αναγνωστών να εκφραστεί και η κοινή γνώμη για τα προτεινόμενα μέσω του ΕΚΕΒΙ βιβλία για βραβείο αναγνωστών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ηθική βοήθεια και τις ευχές. Ελπίζω ότι κάποιο καλό μήνυμα θα βγει απ' αυτή την υπόθεση. ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ταραντούλα είπε...

Συγνώμη αλλά προς τι ακριβώς ο θυμός της κ. Μαντά; δεν μπορεσα ειλικρινά να καταλάβω!το γεγονός ότι καλά βιβλία είναι ευπώλητα ταυτόχρονα δεν αναιρεί την ποιότητά τους αντίθετα δίνει ελπίδες για την ποιότητα και την πορεία του αναγνωστικού κοινού. Θυμός γιατί; επειδή αλλα ευπώλητα δεν κατόρθωσαν να μπουν στη λίστα αυτή; και τι είναι οι μπηχτές για τις λέσχες αναγνωστών και τις επιτροπές που αναδεικνύουν τις λίστες;
Ακαταλαβίστικα πράγματα ανάμεσα σε ομότεχνους αλήθεια! αντί για θυμός τέτοιες ώρες χρειάζεται συσπείρωση και χαμόγελο δίπλα σε μία συγγραφέα που είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεσημέρι κα Τραυλού

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!!!
Εμείς από Κύπρο μπορούμε να ψηφίσουμε?? Αν ναι πως???

Ευχαριστώ
Γιάννα/Κύπρος

Ανώνυμος είπε...

Γιάννα μου σ' ευχαριστώ.Νομίζω ότι μπορείτε, αλλά θα το ρωτήσω για σίγουρα. Το νούμερο είναι το 54160 και στέλνετε το μήνυμα: ΒΑ 13 αν θέλετε να ψηφίσετε τα φτερά από μετάξι. Τη Δευτέρα θα σας ενημερώσω σίγουρα. ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Γιώτα Φώτου είπε...

Πασχαλία συγχαρητήρια. Από μόνη της η παρουσία του βιβλίου στην βραχεία λίστα είναι μεγάλη επιτυχία. Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι όσοι ξέρω θα στείλουμε μήνυμα. Προσωπικά θα το προσπαθήσω όσο μπορώ γιατί το αξίζεις.
Φιλιά και πάντα επιτυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Γιώτα μου, σ' ευχαριστώ από ψυχής. Οφείλω να ομολογήσω ότι ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι εγώ, η χθεσινή, βρίσκομαι δίπλα σε αυτά τα ονόματα που περιλαμβάνει η λίστα. Ότι και μόνη η παρουσία των Φτερών στη βράχεία λίστα του ΕΚΕΒΙ αποτελεί επιτυχία και ευτυχία το είπα κι εγώ. Από δω και πέρα η υπόθεση επαφίεται στη διάθεση των αναγνωστών να στείλουν μήνυμα. Μπορεί κάποιος να αγαπάει έναν συγγραφέα και να μην το κάνει. Εγώ, χαριτολογώντας πάντως λέω στους φίλους μου "είμαι ευτυχής που είμαι φιναλίστ". ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Πασχαλία μου,
σου εύχομαι από καρδιάς τα Φτερά σου να πετάξουν στην κορυφή και ακόμα πιο ψηλά! Να είσαι σίγουρη ότι αύριο το Β το Α το 1 και το 3 θα είναι τα πρώτα πλήκτρα που θα πατήσουμε στα κινητά μας!Να είσαι πάντα καλά και να έχεις τόσες και άλλες τόσες επιτυχίες!!!
Καλή σου μέρα!

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Ταραντούλα, κάνε τον κόπο να μπεις στο blog μου και ίσως καταλάβεις! Ο "θυμός" ήταν ας πούμε τρόπος του λέγειν και την συσπείρωση θα έπρεπε πια να έχεις καταλάβει το μέγεθός της! Όσο για τις λέσχες ανάγνωσης, έγινε μεγάλο θέμα για να έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή της λίστας για βραβείο και χαίρομαι που το ΕΚΕΒΙ πήρε φέτος την σωστή απόφαση γιατί πέρσι ΔΕΝ ήταν Βραβείο Αναγνωστών, αλλά βραβείο επιτροπής! Και δεν μίλησα για άλλα ευπώλητα που δεν μπήκαν στη λίστα, γιατί καταλαβαίνω πού το πας! Όσο για την Πασχαλία το αν είναι ΜΕΓΑΛΗ, πίστεψέ με το ξέρω πολύ καλύτερα από σένα!

EKT είπε...

Καλή επιτυχία Πασχαλία, να είσαι σίγουρη πως θα σε στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
ΕΚΤ Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητές Λένα Μαντά και Ελένη Τσαμαδού ομολογώ ότι ήμουν σίγουρη για τη στήριξή σας.
Ταραντούλα, επειδή νομίζω ότι δεν αξίζει τίποτε να μου χαλάσει τη διάθεση αυτό τον καιρό και χρειάζομαι τη θετική ενέργεια όχι μόνο τη δική μου αλλά και όλων των φίλων, θα παρακαλέσω, τουλάχιστον σ' αυτή την ανάρτηση να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί. ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΌΛΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ. ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ταραντούλα είπε...

Όλα καλά αλλά φταις κι εσύ για όλα. Τι πάει να πει χτεσινή συγγραφέας; Χτεσινή μετα από 5 βιβλία΄κι ένα έτοιμο; δηλαδή πότε θα πάψεις να είσαι χτεσινή. όλα κι όλα μπορεί να μη σου αρέσουν οι φασαρίες αλλά κι εγώ "θύμωσα" δεν έχω το δικαίωμα; όλα τα σχόλια θα ήταν αποδεκτά αν γίνονταν μέχρι λίγες μέρες πριν κι όχι με το που έγινε γνωστή η υποψηφιότητά σου! Αλλά είπαμε φταις κι εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το blog www.okipostonmistikon.wordpress.com

Maria Kat είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Πασχαλία μου!!
Ψήφισα ετεροχρονισμένα όπως είδες στο μπλογκ της Λένας :P αλλά θα ξαναψηφίσω. και από τα κινητα όλου του σογιού (άσε που το φτερά ααπό μετάξι κάνει τον κύκλο του σογιού μου:P)
KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.... μεσα από την καρδιά μου
Σου αξίζει κάθε επιτυχία

Ταραντούλα είπε...

καλημέρα καλή επιτυχία μόλις ψήφισα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ & ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΙΝΕ "ΑΝΩΝΥΜΟ" ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΑΦΡΟΔΙΤΗ"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλή επιτυχία.Πολλα συγχαρητήρια για αυτή την τεράστια επιτυχία και εννοείται ότι σας στηρίζουμε.
Παναγοπούλου Μαρία

Μαρία Πόντη είπε...

υρία πασχαλία σας ψήφισα κι εγώ και η μαμά μου και η αδελφή μου γιατί διάβασε το βιβλίο σας και της άρεσε πολύ
συγχαρητήρια
μαρία Πόντη

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ ιδιαίτερα όλους για τις ευχές και την υποστήριξη
κ. Ακάμα, προσπαθώ να μπω στο μπλογκ που μου υποδείξατε και δεν μπορώ. Μήπως στη διεύθυνση υπάρχει κάποιο λάθος;ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Το blog είναι www.okipostpnmistikon.wordpress.com
Εαν δεν τα καταφέρετε και πάλι μπέτε από το δικό μου στον κήπο των μυστικών.
Ταραντούλα να τολμήσω να ρωτήσω τι ψήφισες; Μήπως το κοριτσάκι με τα σπίρτα;

Μαρία Έλενα είπε...

Πασχαλία
Αυτό το βραβείο σου αξίζει και είμαι σίγουρη πως θα το πάρεις.
Φιλάκια ...

Ταραντούλα είπε...

εννοείται το κοριτσάκι με τα σπίρτα!!! φίλε Ακάμα ήταν σίγουρο ότι θα ψήφιζα φτερά από μετάξι. Έτσι επειδή η καλή λογοτεχνία μπορεί επιτέλους να είναι ταυτόχρονα και ευπώλητη και να φέρνει ένα άνεμο αλλαγής.
Μπορεί να γκρινιάζω σε όλους, να μου τη δίνει και η ίδια που θεωρεί τον εαυτό της χτεσινό, αλλά η αγάπη μου και η υποστήριξή μου είναι δεδομένη.Κι ας με μαλώνει κάπου κάπου. Η Ταραντούλα καραδοκεί για όλους έτσι κι αλλιώς
φιλικά την καλημέρα μου

Smaragdenia είπε...

Πασχαλία μου συγχαρητήρια καικαλή επιτυχία. Πριν από λίγο έστειλα κι εγώ την ψήφο μου κι εύχομαι να σου φέρει γούρι.
Φιλιά από την όμορφη Τήνο(όπου εδώ κι ένα μήνα εργάζομαι ως αναπληρώτρια σε σχολείο)κι από μένα κι από τους συναδέλφους και τα μαθητούδια μας.
ΣΜαραγδή

Maria Tzirita είπε...

Πασχαλία μου καλημέρα από την όμορφη Κύπρο που σ'αγαπάει πολύ! Εδώ οι φίλοι και συγγενείς με ρωτούν αν μπορούν να στέιλουν μήνυμα από τα δικά τους κινητά, μάθε σε παρακαλώ και πες μου! Στο μπλογκ μου υπάρχει η αντίστοιχη ανάρτηση κι έχεις κι εκεί πολλές ευχές από όλα τα παιδιά! Περιμένουμε, φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ (ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΔΩ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ).ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΜΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ,ΓΕΛΑΩ.
ΟΜΩς, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ,
ΕΙΔΕΣ ΠΩς ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ.Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΤΕΣΙΝΗ.
ΑΥΤΟ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ.ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΧΤΕΣΙΝΗ,ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ,ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΡΟΥΝ(ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ),ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ?
ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ,ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ(ΚΛΕΒΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ,SORRY)ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ,ΠΩς ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΠΩς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ,ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.
ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ.
Υ.Γ. ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΑΚΙ(ΟΠΩς ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΓΡΙΕΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΜΑΤΙ!!
ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κάθε επιτυχία, Πασχαλία, κι από μένα. Επιτέλους βραβεία όπου το κεινό έχει τον πρώτο λόγο κι όχι οι επιτροπές. Κάθε επιτυχία κι ο Θεός μαζί σου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, σκέψου ότι είναι πολύ πολύ σπουδαίο που βλέπεις το ό νομά σου στη λίστα!!! Φιλιάσ από τη Νίσυρο...

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ για τις ευχές σου Νικόδημε! Έως τώρα η αγαπημένη μου λίστα ήταν η "λίστα του Σίντλερ" και η "λίστα" με τα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Φέτος, θα ασχοληθώ και με μία επιπλέον έτσι για αλλαγή στη ρουτίνα μιας και όλη αυτή η διαδικασία μου μοιάζει με μια γιορτή ή μ' ένα ευχάριστο παιχνίδι αφού από δω και μπρος η ανάδειξη του νικητή επαφίεται στην καλή σχέση των αναγνωστών του κάθε υποψήφιου συγγραφέα με το κινητό του και τα μηνύματα. Πάντως έχει γούστο. Σίγουρα΄η ένταξη του βιβλίου μου στη λίστα του ΕΚΕΒΙ και το ότι έφτασα ως εδώ, εμένα μου αρκεί.
Μαρία Τζιρίτα, δεν έχω λόγια για τη στήριξή σου. Ελπίζω σε μια δική σου υποψηφιότητα για βράβευση να μπορέσω να στο ανταποδώσω όπως και στη Λένα Μαντά. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κακώς κάνει και σας αρκεί το ότι φτάσατε ως εδώ, στόχος είναι το βραβείο και θα το κατακτήσετε. Όλοι κάνουμε προεκλογικό αγώνα, μόλις διάβασα και ένα σχόλιο της ταραντούλας σε άλλο blog. Αλήθεια, το blog που σας έδωσα το είδατε;

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Πασχαλία καλησπέρα!
Μερκούρης εδώ. Δικαιολογημένα τα "φτερά..." σου συμπεριλήφθηκαν στη δεκαπεντάδα. Το βιβλίο είναι καταπληκτικό -στο σημείο αυτό μου δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσω μια παλιά μου υπόσχεση που αμέλησα τόσο καιρό λόγω δικών μου υποχρεώσεων, να μιλήσω δηλαδή για το βιβλίο- κι εύχομαι ειλικρινά τα "φτερά" του να το φέρουν, γιατί όχι, στη θέση του βραβείου...
Με τις καλύτερες ευχές
Μερκούριος Αυτζής

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Θα χαρώ πολύ να σε δω και στο ιστολόγιό μου.
http://merkouriosaytzis.psichogios.gr
Μερκούρης

Τέσυ Μπάιλα είπε...

πολλοί καλοί φίλοι σου στέλνουν την αγάπη τους, τις καλύτερες ευχές τους και πολλές πολλές ψήφους

clementine είπε...

Πασχαλία μου καλησπέρα....
Χίλια μπράβο κορίτσι μου για την υποψηφιότητα, στο χρώσταγαν άλλωστε, άντε να σε δούμε και με πρωτιά.....
Συμφωνώ με τους φίλους μας για όλα όσα είπαν, αλλά πραγματικά η θετική ενέργεια είναι το πάν.
Εύχομαι να έρθουν τα καλύτερα.
φιλιά πολλά

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Καλή επιτυχία! Εγώ ψήφισα φυσικά! Σου εύχομαι τα καλύτερα κι όσο για τους θυμούς που διάβασα, σημασία έχει ότι το έργο σας αναγνωρίζεται από εμάς, τους αναγνώστες και δεν χρειάζεστε κανέναν για να το αποδείξει αυτό! Βέβαια κάθε βραβείο δεκτό...

Καλή επιτυχία και πάλι Πασχαλία!

μιλένα είπε...

Συγχαρητήρια κι από μένα και καλή επιτυχία!!!
Χαίρομαι που πριν καιρό ανακάλυψα μόνη μου μια μεγάλη συγγραφέα, αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες για αυτήν και η αναζήτηση με οδήγησε σε αυτό το ιστολόγιο και τώρα υπάρχει μια λίστα στην οποία περιλαμβάνεται το όνομά της.
ΜΠΡΑΒΟ σε σένα και στους αναγνώστες!
Έχεις την ψήφο και την αγάπη μας.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας και πάλι κα Τραυλού
Αν και η Κύπρος δεν μπορεί να ψηφίσει το βιβλίο σας εγώ βρήκα τον τρόπο και ψήφισα! Ας είναι καλά οι φοιτητές μας που σπουδάζουν στην Ελλάδα.Συγχαρητήρια και πάλι
Γιάννα/Κύπρος

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!Ανακάλυψα τα φτερά από μετάξι στο ιστολόγιο του Ν.Διακογιάννη και όταν το διάβασα με συνεπήρε, μετά από πολλά χρόνια η ανάγνωση ενός βιβλίου μου έφερε αβίαστα ασυγκράτητα δάκρυα ...Tο ψήφισα το βιβλίο και έχω δρομολογήσει με την πρώτη ευκαιρία να διαβάσω και τα προηγούμενα σας!Γράφετε πολύ όμορφα κυρία Τραυλού, καλή δύναμη σας εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι είναι η αγωνία για το βραβείο ή η δημιουργία του νέου βιβλίου που δεν σας αφήνει νσ γράψετε κάποιο post; Το βραβείο είναι σίγουρο στις 10 Δεκέμβρη και ελπίζω να με καλέσετε στο πάρτυ που θα στηθεί μετά. Αν είναι για το νέο βιβλίο ελπίζω να μας αποζημιώσει η αναμονή.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ. Ακάμα. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμία αγωνία για το νέο βιβλίο. Κάθε άλλο και όχι επειδή το θεωρώ σίγουρο αλλά επειδή ένα βραβείο δεν πιστεύω ότι προσδιορίζει την ποιότητα της δουλειάς κάποιου. Αφενός δουλεύω εξοντωτικά την επιμέλεια του νέου βιβλίου αφετέρου ετοιμάζω μια συνέντευξη που πήρα από ένα πρόσωπο που νομίζω ότι θα σας ενδιαφέρει και θέλω να ετοιμάσω τη σχετική ανάρτηση αμέσως μόλις βρω καιρό. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Σαφέστατα ένα βραβείο δεν προσδιορίζει τη δουλειά κάποιου, έτσι και αλλιώς τα βιβλία σας έχουν κατακτήσει τις καρδιές μας, απλά επιβεβαιώνει αυτό που όλοι μας ξέρουμε, ότι είσαστε μια σημαντική συγγραφέας. Και βέβαια περιμένουμε με αγωνία το νέο σας βιβλίο και τη νέα ανάρτηση.

Ταραντούλα είπε...

Συμβουλή! Μην ασχοληθείς ξανά με την υπέρμετρη εμπάθεια που κυκλοφορεί τριγύρω μας.
Να χαίρεσαι που δεν ανήκεις στην "Ελίτ" της βλακείας που έχει κατακλύσει τα πάντα γύρω μας και φυσικά το διαδίκτυο.
Η ανοησία, η άκριτη κρίση , η κακοήθεια και η εμπάθεια πάντα τελικά περιθωριοποιούνται και καταδικάζονται.
Εσύ γιατί ασχολείσαι μαζί τους;

Unknown είπε...

Πήρα το βιβλίο σας. Πραγματικά αξίζει τι βραβείο και σας εύχομαι να το πάρει.

Τέσυ Μπάιλα είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα με καλά αποτελέσματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την κατάκτηση του βραβείου και η αγωνία κορυφώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου, κ. Ακάμα. Ας το βλέπουμε όλοι σαν ένα πανηγύρι για να μην απογοητευτούμε. Εγώ έχω κερδίσει την αγάπη σας κι αυτό είναι το σημαντικότερο βραβείο. ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ